Anneleen Beda en Patrick Vervaet van Sporting Lokeren winnen goud op de vijfde editie van de Jupiler Draught League

Barmannen-en vrouwen van 7 eersteklassers strijden om de prijs voor het best getapte bier te winnen

TUBEKE – Op dinsdag 24 october 2017 om 18 uur vond in het trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke de finale van de Jupiler Draught League plaats. 7 eersteklassers vaardigden hun twee beste barmannen of –vrouwen af om de ploeg te vertegenwoordigen. Na meerdere proeven werden Anneleen Beda en Patrick Vervaet van Sporting Lokeren uitgeroepen tot beste tapper/tapster van het jaar.

Goed geschonken, graag gedronken

Het Trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke vormde ook dit jaar het decor voor de vijfde editie van de Jupiler Draught League. Om te kunnen genieten van een kwaliteitsvolle, frisse Jupiler is het van groot belang dat deze op een correcte manier wordt geschonken. Jupiler besteedt daar dan ook veel aandacht aan, ook in een voetbalstadium. En zo namen tijdens de Jupiler Draught League de barmannen en -vrouwen van 7 Jupiler-clubs uit de eerste klasse het tegen elkaar op en gaven ze het beste van zichzelf.

Meer dan zomaar een pint

In de finale van de Jupiler Draught League werden door elke deelnemer 2 biertjes zorgvuldig in een glas, daarna in een beker getapt. Een kritische 5-koppige jury riep uiteindelijk Anneleen Beda en Patrick Vervaet uit tot winnaars van het evenement. Deze jury bestond uit de wereldkampioen van de Stella Artois Draught Master 2008, Tommy Goukens, en medewerkers van AB InBev met verfijnde kennis over de kwaliteit en het serveren van bier. Dit jaar sleepten Anneleen Beda en Patrick Vervaet van club Sporting Lokeren de hoofdprijs in de wacht. Ze nemen niet alleen een gouden trofee mee naar huis, maar zij zullen samen met vrienden of collega’s een wedstrijd kunnen bijwonen in een loge van voetbalclub Anderlecht of Standard. Ook de barmannen en –vrouwen die strandden op de tweede en derde plaats mochten een prijs in ontvangst nemen. Ze werden beloond met een assortiment van AB InBev bieren en een zilveren of bronzen medaille.

Drinken in stijl

Genieten van een kwaliteitsvol Jupiler gaat gepaard met het correct serveren maar ook het verantwoord consumeren”, aldus Glendal Vandenbempt, Directeur horeca België bij AB InBev. “Daarom werken we met Jupiler ook rond onze alcoholvrije variant Jupiler 0.0 en voetbal alsook geven we de deelnemers aan de Jupiler Draught League een online training. Hierin krijgen ze praktische tips over hoe ze moeten omgaan met moeilijke situaties in verband met alcohol.

Deze opleiding is bovendien vrij online hier beschikbaar. 

Over Jupiler

Neem contact op met

jupiler.be