Populairste bier van het land krijgt een nieuw jasje

- Nieuwe look. Vertrouwde Jupiler -

Elke Belg herkent zijn favoriete pils uit de duizend. Maar binnenkort zullen de Belgen zich toch wel even de ogen uitwrijven. Want het populairste bier van België krijgt een opvallende make-over. Niet het bier zelf, natuurlijk, want aan kwaliteit raak je niet. Wel de looks: strakker in het rood en schuin afgelijnd, en binnenkort op alle blikjes, verpakkingen en het etiket. De facelift zal de komende weken worden doorgetrokken naar de rest van de Jupiler-familie (ook Jupiler Blue en Jupiler 0.0%).

Dimitri Van Loock, Marketing manager Jupiler:  “Onlangs heeft het logo met de bekendste stier van het land een update gekregen. Nu krijgt ook de hele verpakking een nieuwe identiteit: een strakker design, een modernere uitstraling, want bij een frisse Jupiler hoort een frisse look. Over kleuren kan je misschien nog van mening verschillen, over smaak niet. Het recept blijft dus 100% identiek. 100% Jupiler

Vanaf midden september vind je de nieuwe Jupiler-verpakkingen in de rekken en cafés. De uitrol van de hele operatie zal enige tijd in beslag nemen. Met meer dan 20 soorten verpakkingstypes, al het promomateriaal en de hele nieuwe stijlintegratie in winkels en bars is dit een gigantische onderneming. De nieuwste Jupiler facelift is opvallend maar past in een geleidelijke evolutie die het merk altijd heeft gekend. Het emblematische logo van de stier is daar het beste voorbeeld van.

 “Het was al bijna 10 jaar geleden dat het iconische Jupiler-logo zo een opvallende visuele re-styling kreeg. “Less is more” is het devies. De verpakking is daardoor misschien iets minder traditioneel, zou je kunnen zeggen. In de verpakkingswereld staan tegenwoordig zo veel interessante dingen te gebeuren dat veranderingen, klein of groot, wel vaker zullen gebeuren. Dat zal de bierfan in de toekomst ook wel snel beginnen opvallen,” blikt Dimitri Van Loock vooruit.

Nog een trip down memory lane? Bekijk dan aan de hand van onderstaande blikjes en flesjes even hoe oud je bent. Altijd anders en toch herkenbaar. Met de favoriete Jupiler-smaak van de Belg als vaste waarde! 

Over Jupiler

Contact

jupiler.be