Pininfarina ontwerpt unieke Jupiler tapinstallatie The Bull

Wereldpremière: exclusieve tapinstallatie van Pininfarina voor Jupiler in Versuz

Een perfecte combinatie van passie, kracht en vitaliteit. Dat alles was nodig om The Bull te creëren, een unieke tapinstallatie van Pininfarina voor Jupiler. Van de limited edition zullen er slechts 6 geplaatst worden in exclusieve Belgische clubs. De Hasseltse club Versuz mocht als eerste de innovatieve tapinstallatie in gebruik nemen, die op 7 december in wereldpremière werd voorgesteld. 

De bar van Versuz wordt volledig gerestyled met daarin hét pronkstuk van Jupiler, ontworpen door Pininfarina. Het Italiaanse designbureau is het ingenieuze brein achter enkele legendarische Ferraridesigns en tekende nu een gloednieuwe tapinstallatie voor het biermerk die als eerste in Versuz te vinden is.

Het idee ontstond nadat Jupiler een nieuw en innovatief design voor een tapinstallatie op de markt wou brengen. De bedoeling was om iets te maken dat de Jupiler waarden ‘passie, energie, mannelijkheid’ zou vermengen met het Pininfarina DNA van ‘elegantie, puurheid en innovatie’. De stier – het symbool van Jupiler – en zijn bewegingen dienden als uitgangspunt voor de ontwerpers van Pininfarina, en met hun vloeiende en tegelijk elegante lijnen brengen ze de organische, harmonische vormen tot leven. The Bull is een unieke tapinstallatie die op een stevige ‘backbone’ rust, omgeven door drie ‘ribben’ die de ‘tap towers’ vormen. Een vierde rib zorgt voor balans en dynamiek, het verlichte logo en de stierenkop op de grond leggen de ziel van Jupiler bloot. Ook het kleurgebruik is niet toevallig: rood en metaal maken de structuur iconisch en elegant en leggen zo de nadruk op een mix van passie en innovatie. 

The Bull is de geëvolueerde versie van een klassieke tapinstallatie. Ieder onderdeel heeft zijn functie en maar één doel: zowel de bier- als omgevingsbeleving verbeteren. Volgens de ontwerpers zou dit unicum zelfs voor een revolutie in de bierwereld kunnen zorgen. 

Wanneer ik naar The Bull kijk zie ik energie en dynamiek, gevangen in een gesofisticeerd kader. Een installatie in beweging die in staat is om al de kracht in de wereld van Jupiler uit te drukken.

— Paolo Pininfarina, Chairman van het Italiaanse designbureau

We zijn heel blij met deze samenwerking die ons toelaat om onze merkbeleving steeds te verbeteren. Door deze Pininfarina tapinstallaties in de meest bekende nachtclubs van België te plaatsen willen we ons richten op feestvierders die nu zowel van een perfect getapte Jupiler als van het mooie design van de tapinstallatie kunnen genieten. 

— Sven Meeuwissen, Marketing Manager Lagers bij AB InBev

Over Jupiler

Contact

jupiler.be