Jupiler & Pro League lanceren “Jupiler Man of the match”

Speeldag 28 in de Jupiler Pro League kent een primeur; de lancering van de Jupiler Man of the match. Vanaf komend weekend kunnen alle fans van de Jupiler Pro League teams stemmen op hun man van de wedstrijd via de Jupiler Pro League website. Jupiler, Eleven Sports en de Pro League slaan de handen in elkaar en brengen extra pigment in de wedstrijdbeleving.

Afgelopen weekend zag de aandachtige observator al een klein voorproefje, komende speeldag wordt het gloednieuwe concept volledig uitgerold. Alle fans zullen vanaf dit weekend via de Jupiler Pro League website kunnen stemmen en zo beslissen wie de  “Jupiler Man of the match” wordt. Een extra element in de fan- en wedstrijdbeleving, want de manier om in deze tijden je man van de wedstrijd een virtueel applaus te geven.

“Wie is jouw man van de match?” De fysieke afstand tussen spelers en fans is dan wel tastbaar, het engagement is groter dan ooit. De gekende discussie in de tribune of aan de toog krijgt dankzij “Jupiler Man of the match”  zijn digitale component”, aldus Leander Monbaliu, Chief Business Officer van de Pro League.  “Het concept brengt de vertrouwde sfeer in een nieuwe context en past zo helemaal in de Pro League visie; samen met partners inzetten op innovatie en wedstrijdbeleving voor de fans.”

Samen met Crowdmanager ontwikkelden de Pro League en Jupiler een gloednieuwe stem-module om de “Jupiler Man of the match” mogelijk te maken. Vanaf 26 februari zal elke fan van de Jupiler Pro League via de Jupiler Pro League website en binnenkort via de Jupiler-app kunnen stemmen op zijn of haar man van de wedstrijd.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd worden via de socials van de Pro League & Eleven Sports de 5 genomineerden bekend gemaakt. Deze voorselectie gebeurt op basis van de match rating van de officiële dataprovider van de Pro League: Stats Perform. Elke fan krijgt dan de mogelijkheid om zijn of haar man van de wedstrijd te kiezen.

“Jupiler staat voor voetbalpassie. Helaas kunnen de supporters hun passie niet live beleven. Daarom zijn wij blij dat we samen met onze partners het concept Man of the match hebben gelanceerd om de fans live te bereiken vanuit hun woonkamer,” zegt Amaury Hayois, Marketing Manager voor Jupiler.

“Het voetbal dichter bij de fans brengen en de fans nauwer bij het voetbal betrekken, dat is de uitdaging die Eleven zich dagelijks stelt. Dankzij dit concept ‘Man of the match’, maken de fans mee de live-uitzendingen, want zij bepalen wie na de wedstrijd wordt geïnterviewd als meest bepalende speler. Dergelijke concepten dragen ontegensprekelijk bij aan een nog sterkere fanbeleving”, beaamt Massimo D’Amario, Head of Business Development Eleven.

Het partnership tussen Jupiler, de Pro League en de fans krijgt er na 25 jaar gezamenlijke voetbalgeschiedenis met “Jupiler Man of the match” een nieuwe dimensie bij. Geniet van de wedstrijd op Eleven Pro League en kies jouw “Jupiler Man of the match” !

Hoe worden de 5 spelers geselecteerd? Wat is de match rating?

De match rating is ontwikkeld door het team van STATS Perform, waarbij alle facetten van de prestatie van een speler – rekening houdende met zijn positie – in kaart worden gebracht. Deze data worden ook gebruikt in de live-uitzendingen van de Jupiler Pro League. Hoeveel draagt een speler bij tot de offensieve prestaties van zijn team met assists en schoten? Wat voegt een speler toe aan het tegenhouden van de acties van het andere team? Hoe efficiënt gaat een speler om met zijn schoten en passes? Al deze zaken worden meegenomen in de formule van STATS en zorgen zo voor de voorselectie van de 5 mogelijke “Jupiler Men of the match”.

 

 

Laure Stuyck

External Communication Manager AB InBev

Over Jupiler

Contact

jupiler.be