Innovatief brouwproces Jupiler 0,0% wordt bekroond met distributie award

Jupiler 0,0% wint Golden Archer, een award voor kwalitatieve en innoverende producten

Jupiler 0,0%, de alcoholvrije variant van het populaire Belgische biermerk, viel vandaag in de prijzen. Het product mocht dankzij zijn toonaangevende en innovatieve karakter een Golden Archer in ontvangst nemen, een award uitgereikt door het Koninklijk Belgisch Comité voor de Distributie (KBCD) samen met het tijdschrift Distributie Vandaag. De awardceremonie vond plaats in Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden. Een trotse Jupiler delegatie ging erheen om de award in ontvangst te nemen.

 

Golden Archers

Het KBCD wil bedrijven belonen voor hun inspanningen bij de lancering van een nieuw product. Daarvoor introduceerden ze in 2012 een prijs voor de beste nieuwe food- en non-foodproducten die op de Belgische markt worden geïntroduceerd. Een jury, die is samengesteld uit distributeurs en aankopers uit de distributie, selecteert jaarlijks de 50 meest toonaangevende nieuwe producten die het meeste succes oogsten in hun winkels. De criteria waarmee rekening moet worden gehouden zijn de innoverende aard van het product, het kwaliteitsniveau en de roulatiesnelheid vanaf het moment dat het in de winkelrekken terecht komt. Naast het bekronen van het harde werk van de producenten wil het KBCD op die manier innovatie aanmoedigen. Het is dankzij dat innoverende karakter dat Jupiler 0,0% een award in de wacht kon slepen op de 6de editie van het gala.

 

Nieuwe markttendens

Een enthousiaste delegatie van het Jupiler-team was aanwezig op de awardceremonie. Arnaud Hanset, Marketing Directeur bij AB InBev, ziet mooie kansen voor de toekomst van het product. “We zijn ontzettend blij dat we deze award in ontvangst mogen nemen. Dit is voor ons de ultieme beloning voor het harde werk. De tijden zijn veranderd. Waar non-alcoholhoudend bier altijd een beetje stiefmoederlijk behandeld werd, is het nu meer en meer een volwaardige optie geworden voor mensen die wel een bierervaring willen, maar niet noodzakelijk de alcohol. We zijn met z’n allen bewuster geworden over ons alcoholgebruik en zoeken actief naar alternatieven die laag- of niet-alcoholhoudend zijn. Deze award is een beloning van de distributie maar het feit dat we ook in de horeca deze bewustwording meer en meer zien, is voor ons eveneens een reden om op de ingeslagen weg verder te gaan.”

 

Uniek brouwproces

Jupiler 0,0% is een alcoholvrij pilsbier gemaakt met dezelfde ingrediënten die de gekende Jupiler haar geliefde smaak bezorgt. Voor de ontwikkeling van het bier was heel wat kennis en innovatie nodig, afkomstig van het wereldwijde innovatiecentrum van AB InBev in Leuven. “Indien we de consument een optimale smaakbeleving willen bezorgen, moeten we een uniek brouwproces doorlopen waarbij smaak en body behouden blijft, ook nadat de alcohol uit het bier verwijderd wordt,” vertelt Tom Dumortier, brouwmeester bij AB InBev. Met Jupiler 0,0%  zijn we erin geslaagd om het beste uit de twee methodes te combineren, dankzij het unieke brouwproces. Zo verkrijgen we een 0,0% bier, waarbij de smaak en het karakter van het bier veel beter behouden blijft dan bij de eerdere alcoholvrije varianten.”

 

 

Jolien Mees

Corporate Affairs Intern, AB InBev

Over Jupiler

Contact

jupiler.be