Jupiler verdwijnt uit de rekken en verandert naam in BELGIUM

Brouwer lanceert meest verregaande supporterscampagne ooit

BRUSSEL – België ’s populairste biermerk gaat tijdens het WK in juni 2018 nog een stapje verder dan normaal in haar steun aan de Rode Duivels. Jupiler verdwijnt uit de rekken en de bierbrouwer vervangt haar  eigen populaire merknaam door “Belgium”. “Tijdens het WK verenigen we ons allemaal voor een hoger doel. Het maakt niet uit wie je bent, waarin je gelooft, waar je vandaan komt. Tijdens de FIFA Wereldbeker 2018 zijn we allemaal Belg,” zegt Jean-Jacques Velkeniers, AB InBev President West-Europa. “Met Jupiler capteren we dat gevoel en veranderen onze eigen naam in Belgium. Dit is meer dan een campagne, dit is een beweging voor Belgische trots en de Rode Duivels in het bijzonder. Zo realiseren we de meest verregaande supporterscampagne ooit.” Vanaf 20 februari zal Jupiler tijdelijk verdwijnen en zal het Belgium-bier in alle winkelschappen in België te zien zijn. Want wat is Belgischer dan onze duivels aanmoedigen met een Belgisch pintje in de hand?

- Version Française - 

Nooit eerder ging een biermerk zo ver in haar steun aan een nationaal voetbalteam. De brouwer doet haar eigen merknaam verdwijnen en brengt tijdelijk het Belgium-bier op de markt. Het recept is identiek, enkel de naam verandert in aanloop naar de matchen van de Rode Duivels. Belgium-bier lanceert ook een bijhorende TV campagne, supportersmateriaal en –acties voor de horeca en unieke gadgets en promo’s voor de retail met daarop de hashtag #WEAREBELGIUM.

Vanaf februari meest verregaande supporterscampagne ooit in 4000 bars en 6000 winkels

Jupiler is al sinds 30 jaar trouwe sponsor van de Rode Duivels en ziet het supportersenthousiasme elk jaar toenemen. Mede dankzij de mega Jupiler campagne We Are Ready tijdens de FIFA Wereldbeker in 2014 en de All in Red campagne tijdens het EK in 2016 was heel België in de ban van de Rode Duivels. Opnieuw wil de brouwer het Belgisch gevoel en het supportersvuur aanwakkeren, dit keer met de meest verregaande campagne ooit. “De huidige generatie Rode Duivels is meer dan ooit in staat om ons als Belgen trots te maken en wij leven 100% mee. We verenigen ons allemaal onder één vlag en brouwen vanaf februari Belgium bier. Met Belgium en bijhorende hashtag #WEAREBELGIUM creëren we een 4 maanden lange supporters rollercoaster van emoties,” zegt Arnaud Hanset, AB InBev Directeur Marketing West-Europa.

Borlées, Red Flames, Martinez, … trotse Belgium ambassadeurs

De Belgen zijn nooit trotser geweest dan nu. De brouwer gaat dan meteen ook all the way: ook de broers Borlée, het vrouwelijk voetbalteam van de Red Flames, de Rode Duivels en hun bondscoach Martinez leveren hun steun en zijn voortaan de trotse ambassadeurs van het bier en ons land. In een nieuwe, flitsende reclamespot voor Belgium, die vanaf midden maart op televisie komt, spelen zij zij-aan-zij de hoofdrol. “Allemaal verenigd voor België. We zijn blij dat we met ons bier de Belgen trots kunnen maken en tijdens de FIFA Wereldbeker 2018 allemaal samen supporteren voor de Rode Duivels,” zegt Arnaud Hanset.

Belgium sfeer in 4000 bars en 6000 winkels

Het bier zal al vanaf februari, onder de naam Belgium, zowel in het straatbeeld als online de Belgische trots en de Rode Duivels sfeer voeden. Fans zullen vanaf april allerhande BELGIUM gadgets als glazen, sjaals, outfits, … en zelfs tickets kunnen verzamelen en winnen. In maar liefst 4000 bars en cafés en in 6000 winkels zal de WK sfeer de hele aanloopperiode voelbaar zijn.

Laure Stuyck

Woordvoerder, AB Inbev

Over Jupiler

Neem contact op met

jupiler.be